Gamle styringer, en risiko for din bedrift

Alle typer elektronikk har en levetid, selv i industriell utførelse så kan man ikke forvente at det varer evig. Forstyrrelser som utfall eller overspenninger i nettet kan få alvorlige konsekvenser. Da er det viktig at reservedeler og assistanse ikke er langt unna. Mange typer PLS (programmerbar logisk styring) er i dag erstattet av nyere og mer moderne modeller, der de eldre modellene ikke lenger er å skaffe.

Amdam Sag & Høvleri på Sjøholt har opplevd denne realiteten på godt og vondt. Et blink på strømtilførselen førte til at en eldre type styring mistet det som var lagret i minnet. Sagen stoppet, og ingen hadde noen god oversikt over styringen.  Eldre, brukte reservedeler ble sendt fra øst-landet men funksjonaliteten ble aldri riktig. Det var ingen som satt på riktig program, og all produksjon stoppet som følge.

«Det har gått uten et feilslag» – Tor-Einar Amdam, Amdam Sag & Høvleri

Møre Control AS kom da på banen, skiftet ut komponentene og programmerte alle funksjoner. Vi la også inn noen funksjoner for ekstra sikkerhet for operatøren – etter kundens ønske. Med moderne styringer kan vi tilby reservedeler, support lokalt eller fjernt og mulighet for mange nye funksjoner og utvidelser.

Ta kontakt per telefon +47 950 67 101